Rodzaj ma znaczenie – 'Cztery pory gotowania’ z miodem w roli głównej
Jeśli miód, to tylko prawdziwy – przekonuje Elżbieta Teper. Nasz radiowy kulinarny ekspert zauważa, że w kuchni można wykorzystać miód ...
Jeśli miód, to tylko prawdziwy – przekonuje Elżbieta Teper. Nasz radiowy kulinarny ekspert zauważa, że w kuchni można wykorzystać miód ...
Choć jesień jeszcze jest dla nas łaskawa pod względem pogody, to załamania pogody nie unikniemy. Synoptycy twierdzą, że ochłodzenie nadejdzie ...
Sezon pszczelarski oficjalnie się rozpoczął. Bartnicy i pasjonaci pszczelarstwa z różnych części Małopolski spotkali się z tej okazji w Nowym ...
Pszczoły zaczynają wylatywać z uli. To zaskakująco wczesna pora - oceniają bartnicy. Owadom w obudzeniu się do życia pomagają dodatnie ...
Kult św. Ambrożego wśród polskich pszczelarzy i nie tylko trwa od pokoleń. Pszczelarze jego wizerunek często umieszczają na swoich sztandarach ...
Miód, pierzga czy mleczko pszczele - naturalne sposoby na odporność i przeziębienie wciąż są popularne. Łukasz Bętkowski z radiowego sklepu ...
Zapylają aż 70 procent gatunków roślin, co daje 90 proc. pożywienia na całym świecie. Trudno wyobrazić sobie dziś świat bez ...
To jest zdecydowanie dobry sezon dla pszczelarzy. Jak przekonują w rozmowie z RDN Małopolska, w tym roku trudno narzekać na ...
- Dobrze się tu śpi i odpoczywa. To dobre miejsce do wyciszenia – mówią ci, którzy skorzystali już z domków ...
Gminny Dzień Dziecka w Skrzyszowie zapowiada się bajkowo. W najbliższą sobotę między 14.00 a 19.00 na obiektach sportowych Orlik w ...