Mają różne kolory i ogromne pokłady witaminy C. Papryka będzie bohaterką dzisiejszej (22.11) audycji ‘Cztery pory gotowania’.
Jak się okazuje, kolor tego warzywa wpływa nie tylko na walory smakowe, ale też na składniki odżywcze.
– Papryka żółta, pomarańczowa, witaminy z grupy B, luteina odpowiadająca za dobry wzrok, ale to nie tylko, bo w tej papryce czerwonej będziemy mieć beta karoten, w żółtej też i pomarańczowej. Każda papryka nam pozwoli troszeczkę zrzucić wagi, ale ta zielona może najbardziej. Zielona też dla tych, którzy mają troszeczkę lat, witamina E, witamina młodości, a dla kobiet, które oczekują dzieci, kwas foliowy
– mówi Elżbieta Teper, radiowy kulinarny ekspert.
Całej audycji ‘Cztery pory gotowania’ będzie można posłuchać dziś (22.11) o godz. 13.10.
Więcej audycji znajdziesz TUTAJ

![Siatkarscy mistrzowie poprowadzili trening dla uczniów z Nowego Sącza [ZDJĘCIA] 2 Ignaczak ns 11 202532](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/Ignaczak_ns_11_202532-350x250.jpg)

![Limanowa: Od nowego roku wzrosną opłaty za wywóz śmieci [WIDEO] 4 Jolanta Juszkiewicz](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/Jolanta_Juszkiewicz-350x250.jpg)





![Siatkarscy mistrzowie poprowadzili trening dla uczniów z Nowego Sącza [ZDJĘCIA] 10 Ignaczak ns 11 202532](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/Ignaczak_ns_11_202532-120x86.jpg)

![Są szóste w Polsce. Duże osiągnięcie piłkarek z Tęgoborzy [ROZMOWA] 12 pilkarki tegoborze studio2](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/pilkarki_tegoborze_studio2-120x86.jpg)


