Sery, miody, chleby i słodkie wypieki, octy, soki i robione na miejscu pierogi a do tego pokazy tańca nowoczesnego. „Taniec smaków” na tarnowskim Rynku połączył produkty lokalnych producentów z występami artystycznymi.
Uczestnicy wydarzenia podkreślali wyjątkowy smak lokalnych produktów.
– Interesują nas te lokalne smaki. Lubimy przychodzić na tego typu imprezy, bo można tu kupić lokalne produkty robione sercem, nie na skale przemysłową. One maja swój wyjątkowy smak. – Bardzo dobre rzeczy. Bardzo mi się spodobał tutaj chleb pieczony w takiej pięknej foremce z listeczkami. Wygląda bardzo zachęcająco, więc chyba się po niego udam. – Trzeba częściej coś takiego robić, żeby społeczeństwo przychodziło, nawet się tutaj spotykało i żeby posmakowali. – Próbowałam lody zielone jabłuszko. – Często nie wiemy co mamy dobrego tak blisko nas, więc warto się zaznajomić. Te octy, które tutaj mamy to pewnie byśmy na to nie wpadli, że to jest lokalna produkcja czegoś takiego innego niż mamy w sklepach. – Chlebek i smalczyk z fasoli bardzo dobre, coś nowego. – Regionalne potrawy są najlepsze. – Dzisiaj to jest przepysznie. Pasztet fasolowy, nigdy o nim się słyszałam. Ciasteczka kruche i śliwka oczywiście.
Organizatorem „Tańca Smaków” było Towarzystwo Dobrego Smaku.
Radio RDN Małopolska patronowało temu wydarzeniu.