Ryba z grilla może nas zaskoczyć smakiem – przekonuje Elżbieta Teper. Nasz kulinarny ekspert w każdy piątek o 13.10 podpowiada, jak przygotować idealne potrawy na ruszt. Jak zaznacza, oprócz karkówki czy kurczaka, warto też wykorzystać tu rybę, ale w odpowiednim towarzystwie.
– Oprószamy mąką, przyprawami, króciutko obsmażamy na tłuszczu, bierzemy tłusty boczuś, smarujemy chrzanem i na plaster boczku dajemy chrzan, na to dajemy tą rybę, która jest obsmażona, znowu kładziemy chrzan, zamykamy w tym boczku, grillujemy. Na koniec, czyli po ok. 10-15 minutach, wyciągnąć z papieru i chwileczkę dać nad żarem po to, żeby się delikatnie przyrumieniło.
'Radiowy przepis na grilla’ już dziś (26.07) o godz. 13.10.
Więcej radiowych przepisów, jak przyrządzić idealne mięso na grilla, publikujemy na rdn.pl, także w zakładce Audycje (KLIKNIJ TUTAJ)



![50-lecie Karczmy u Walusia w Krościenku nad Dunajcem [ARTYKUŁ SPONSOROWANY] 4 karczma u walusia](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/karczma_u_walusia-350x250.jpg)
![Tragedia w Ropie. Nie żyje 80-letnia kobieta, która miała zostać postrzelona [ZDJĘCIA] 5 fot. halogorlice.info](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/postrzelenie_ropa5-350x250.jpg)
![Gorące przywitanie mistrzyń cheerleadingu w Nowym Sączu [WIDEO] 6 cheerleadarki](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/cheerleadarki-350x250.jpg)






![Wokół Jeziora Rożnowskiego powstanie nowa trasa rowerowa. Połączy dotychczasową sieć [ZDJĘCIA] 13 fot. malopolska.pl (zdjęcie ilustracyjne)](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/VeloDunajec-120x86.jpg)

