Ryba z grilla może nas zaskoczyć smakiem – przekonuje Elżbieta Teper. Nasz kulinarny ekspert w każdy piątek o 13.10 podpowiada, jak przygotować idealne potrawy na ruszt. Jak zaznacza, oprócz karkówki czy kurczaka, warto też wykorzystać tu rybę, ale w odpowiednim towarzystwie.
– Oprószamy mąką, przyprawami, króciutko obsmażamy na tłuszczu, bierzemy tłusty boczuś, smarujemy chrzanem i na plaster boczku dajemy chrzan, na to dajemy tą rybę, która jest obsmażona, znowu kładziemy chrzan, zamykamy w tym boczku, grillujemy. Na koniec, czyli po ok. 10-15 minutach, wyciągnąć z papieru i chwileczkę dać nad żarem po to, żeby się delikatnie przyrumieniło.
'Radiowy przepis na grilla’ już dziś (26.07) o godz. 13.10.
Więcej radiowych przepisów, jak przyrządzić idealne mięso na grilla, publikujemy na rdn.pl, także w zakładce Audycje (KLIKNIJ TUTAJ)