sobota, 7 czerwca 2025
TARNÓW +48 14 627 50 50  NOWY SĄCZ +48 18 449 06 00 

103,6 FM | 101,2 FM | 88,3 FM | 105,1 FM

  • STRONA GŁÓWNA
  • WIADOMOŚCI
    • AKTUALNOŚCI
    • RELIGIA
    • SPORT
    • KULTURA
    • GALERIE
  • KONCERT ŻYCZEŃ
  • PATRONATY
  • RAMÓWKA
  • REKLAMA
  • RADIO
    • LUDZIE RADIA
    • AUDYCJE
    • KONCERT ŻYCZEŃ
    • PATRONAT
    • PRACA
    • PRACA KRAKÓW
    • TARGI PRACY KRAKÓW
    • DODAJ OFERTĘ PRACY
    • ATS
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • KONTAKT
  • WSPARCIE
Brak
View All Result
POSŁUCHAJ
RDN
  • STRONA GŁÓWNA
  • WIADOMOŚCI
    • AKTUALNOŚCI
    • RELIGIA
    • SPORT
    • KULTURA
    • GALERIE
  • KONCERT ŻYCZEŃ
  • PATRONATY
  • RAMÓWKA
  • REKLAMA
  • RADIO
    • LUDZIE RADIA
    • AUDYCJE
    • KONCERT ŻYCZEŃ
    • PATRONAT
    • PRACA
    • PRACA KRAKÓW
    • TARGI PRACY KRAKÓW
    • DODAJ OFERTĘ PRACY
    • ATS
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • KONTAKT
  • WSPARCIE
SŁUCHAJ
RDN

„Poznaj dobrą żywność” – Firma ORZECH

Wydawcaautor / źródło: Wydawca
2018/11/06 - 09:09
- Poznaj dobrą żywność- radiowy poradnik kulinarny, AUDYCJE ARCHIWUM
A A
orzech
Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterEmail

Zakład Orzech z Kolbuszowa powstał w 1996 roku i od początku produkuje przetwory owocowo-warzywne. W swojej ofercie posiada aktualnie ponad 100 indeksów produktowych. Jak podkreśla Henryk Malec, firma Orzech stawia na najwyższą jakość, smak i niepowtarzalność produkcji oraz wysokie bezpieczeństwo zdrowotne.

Zakład od prawie 10 lat korzysta z programu „Poznaj zdrową żywność”.  Forma Orzech posiada 17 asortymentów wyróżnionych tym znakiem. Jest on przyznawany produktowi na okres 3 lat. Jak podkreśla Teresa Piszczek z firmy Orzech, znak jakości PDŻ może zostać przyznany artykułom rolno-spożywczym o wyróżniających się cechach jakościowych ze względu na skład surowcowy surowców krajowych, cechy mikrobiologiczne i sensoryczne,  zawartość składników odżywczych i funkcjonalnych, na ilość stosowanych substancji dodatkowych oraz metod utrwalania produktów.

Znak „Poznaj zdrową żywność” posiadają następujące wyroby firmy Orzech: papryka marynowana, ogórki konserwowe, powidła śliwkowe, patisony konserwowe, kapusta kwaszona w zalewie, buraczki marynowane plastry, pieczarki marynowane, sałatka grecka, sałatka patisonowa, sałatka królewska, sałatka nadwiślicka, sos słodko-kwaśny, sos do spaghetti,  zasmażana kapusta biała, zasmażana kapusta czerwona, zasmażane buraki, zasmażane warzywa.

Oznaczenie PDŻ ma pomagać konsumentom w wyborze artykułów rolno-spożywczych spełniających najwyższe kryteria i jakość handlową. Celem zamieszczania znaku PDŻ na opakowaniu, jest informacja o wysokiej i stabilnej jakości produktu żywnościowego, doskonałych walorach smakowych i zdrowotnych. Ma również na celu podnoszenie zaufania konsumenta do tego produktu.

 

Po ostatnich kampaniach reklamowych promujących znak PDŻ w mediach publicznych, społecznościowych, i innych świadomość konsumenta zdecydowanie wzrosła. Znak „Poznaj dobra żywność” stał się też dodatkowym wyróżnikiem oferty firmy zarówno w kraju jak i zagranicą. To wartość dodana pomagająca zarówno handlowcom jak i konsumentom podejmowanie właściwych decyzji zakupowych.

Przyznanie tego znaku wyrobom firmy Orzech miało duże znaczenie zarówno dla zakładu jak i dla konsumentów. Biało-czerwone logo to gwarancja wysokiej jakości odnoszącej się zarówno do produktu końcowego jak i surowców użytych do jego produkcji.

Przepis na majonez z oleju lnianego LINOLIA

Instytut Włókien Naturalnych

i Roślin Zielarskich

Składniki:

4 żółtka jaj

250 ml oleju lnianego Linolia

Instytutu Włókien Naturalnych

i Roślin Zielarskich

1 łyżka soku z cytryny

Sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Jajka umyć i sparzyć. Żółtka należy oddzielić od białek, umieścić w misce i ucierać do uzyskania puszystej masy. Następnie cienką stróżką dolewać olej lniany, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Do smaku dodać sok z cytryny, sól i pieprz oraz cukier. Całość wymieszać razem. Tak przygotowany majonez odstawić do lodówki, aby nabrał smaku. Przepis pozwoli na przygotowanie ok. 300 ml majonezu, który idealnie nadaje się do przygotowywania sałatek i sosów.

„Poznaj Dobrą Żywność”, czyli Radiowy Poradnik Kulinarny

Audycja powstała we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi realizującym program „Poznaj Dobrą Żywność”.

Ten i inne programy cyklu dostępne są w Internecie w serwisach: podlasie24.pl, KRDP.fm, fiat.fm, rdn.pl, doxa.fm, radioglos.pl

https://www.rdn.pl/wp-content/uploads/2018/11/ORZECH.mp3
Poprzedni

Uczniowie SP z Mokrzysk w radiu RDN

Następny

„Poznaj dobrą żywność” – MAKARONY POLSKIE S.A.

ZOBACZ RÓWNIEŻ

kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 3: W SIECI (BRAKU) RELACJI Temat: Szacunek do siebie i innych a młodzieńczy bunt (muzyka, sztuka, wolność)

19 października 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 3: W SIECI (BRAKU) RELACJI Temat: Pokolenie „Z” – więcej możliwości czy więcej zagrożeń?

10 października 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 3: W SIECI (BRAKU) RELACJI Temat: Dostaję wszystko, mam wszystko – mogę wszystko? Obowiązki nastolatka

3 października 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 3: W SIECI (BRAKU) RELACJI Temat: Influencerzy i patostreming w świecie braku autorytetów

26 września 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 2: RODZINA Temat: Świat instant – klucz na szyi, fast foody zamiast posiłków a relacje rodzinne

16 czerwca 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 2: RODZINA Temat: Nie chce mi się z tobą gadać – jak/czy wchodzić do świata młodego człowieka

8 czerwca 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 2: RODZINA Temat: Młodzieńcze znajomości – granice ingerencji rodziców

1 czerwca 2023
kocham rozumiem wspieram 2
Kocham - Rozmawiam - Wspieram 2023

Cykl 2: RODZINA Temat: Z dzieciństwa w dojrzewanie: potrzeba bezpieczeństwa, budowanie tożsamości płciowej

26 maja 2023

NAJNOWSZE

1000030553

Fala upałów zalewa Tarnów. Słońce nie odpuszcza

08:08

Kolejny wypadek na A4. Samochód ciężarowy wypadł z jezdni [AKTUALIZACJA]

08:08

W Łużnej powstanie Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne. Jest już projekt

08:08

Niespokojna noc w powiecie tarnowskim. Dachowały 2 pojazdy

08:08

Autostrada A4: zderzyły się trzy pojazdy

07:07

Po raz trzeci wyruszy Rowerowa Pielgrzymka Tarnowska na Jasną Górę

07:07

Zderzenie samochodów na DK94. Jedna osoba poszkodowana

16:04

Powiedzą jak ustrzec swoje dziecko przed zagrożeniami sieci. Trwają zapisy na szkolenie

16:04

Kapliczka Świętej Trójcy w Podegrodziu zostanie wyremontowana

16:04

Śpiewali w The Voice of Poland. Zapraszają na koncert do Krynicy-Zdroju

15:03

NIE PRZEGAP

zdjęcie ilustracyjne (archiwum RDN)

W Dniu Dziecka tarnowianie wspominają dzieciństwo: 'Może było biednie, ale ciekawie’

1 czerwca 2025
fot. Piotr Hamarnik, PKP Polskie Linie Kolejowe SA.

Tarcza TBM „Kinga” drąży tunel pod Pisarzową. Kiedy ruszy „Jadwiga”? [ZDJĘCIA]

14 maja 2025
fot. PKP PLK

Z Nowego Sącza do Marcinkowic pociągiem już w 2026 roku? Mamy komentarz PKP PLK [ZDJĘCIA]

31 maja 2025
RADIO KATOLICKIE
UN PAPIESKI
UNS
AKCJA KATOLICKA
BIBLOS
KULTURA TARNÓW
SRK
CARITAS
KANA
ITER
Małopolska
AKADEMIA TARNOWSKA

RDN MAŁOPOLSKA

ul. gen. Józefa Bema 14
33 - 100 Tarnów
tel.: +48 14 627 50 50
e-mail: info@rdn.pl

RDN NOWY SĄCZ

pl. Kolegiacki 4
33 - 300 Nowy Sącz
tel.: +48 18 449 06 00
e-mail: sacz@rdn.pl

AKTUALNOŚCI
RELIGIA
SPORT
KULTURA
GALERIE
PATRONATY
WSPARCIE

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone. RDN. 2024.

Brak
View All Result
  • Radio RDN
  • WIADOMOŚCI
    • AKTUALNOŚCI
    • RELIGIA
    • SPORT
    • KULTURA
  • KONCERT ŻYCZEŃ
  • GALERIE
  • PATRONATY
  • RAMÓWKA
  • REKLAMA
  • RADIO
    • LUDZIE RADIA
    • AUDYCJE
    • KONCERT ŻYCZEŃ
    • PATRONAT
    • PRACA
    • PRACA KRAKÓW
    • TARGI PRACY KRAKÓW
    • DODAJ OFERTĘ PRACY
    • ATS
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
  • KONTAKT
  • WSPARCIE

© 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone. RDN.

Ta strona korzysta z plików cookie. Kontynuując korzystanie z tej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. Polityka prywatności.
Przejdź do treści
Otwórz pasek narzędzi Narzędzia ułatwień

Narzędzia ułatwień

  • Powiększ tekstPowiększ tekst
  • Zmniejsz tekstZmniejsz tekst
  • Odcienie szarościOdcienie szarości
  • Wysoki kontrastWysoki kontrast
  • NegatywNegatyw
  • Podkreślone linkiPodkreślone linki
  • Czcionka alternatywnaCzcionka alternatywna
  • Resetuj Resetuj