Lecznicze wlasciwosci miodu (20.12.16r.)

Dobrze smakuje i doskonale dziala na nasz organizm. Miód, bo o nim mowa wspomaga nie tylko walke z przeziebieniem, ale tez chorobami serca, ukladu krwionosnego, a nawet wrzodami zoladka.
Pszczelarz Tadeusz Malik, który byl gosciem programu 'Bez skierowania’ w Radiu RDN podpowiada w jaki sposób stosowac miód zeby mial jak najwiecej wlasciwosci leczniczych. – Miód najlepiej jesc bezposrednio ze sloika,  wystarczy pól lyzeczki rano i wieczorem zeby zachowac zdrowie i dobre samopoczucie-przekonuje pszczelarz z Luslawic.

Tadeusz Malik radzi takze slodzic kawe czy herbate miodem, bo jest znacznie cenniejszy niz cukier. Prawie 100 % cukru to niezdrowa sacharoza, natomiast w miodzie 80% skladu to glukoza i fruktoza wchlaniane do krwi bez procesu trawienia. Pszczelarz zwraca jednak uwage, ze miodu nie wolno dodawac do wrzatku, bo wówczas traci wszystkie prozdrowotne wlasciwosci.

Posluchaj rozmowy cz.1

Posluchaj rozmowy cz.2

Exit mobile version