Warkocz z kurczaka w aromatycznych przyprawach – już dziś kolejny 'Radiowy przepis na grilla’

ai generated 8542471 1280

zdjęcie ilustracyjne, fot. pixabay.com

Kurczak też może świetnie smakować z rusztu – przekonuje nasz kulinarny ekspert. Elżbieta Teper, która gości w piątkowej (19.07) audycji ‘Radiowy Przepis na grilla’, przyznaje, że drób co prawda jest mięsem suchym, ale jego smak można podbić przyprawami, a soczystości nada mu np. boczek.

Przyrządzając kurczaka, warto zadbać nie tylko o walor smakowy, ale też estetyczny.

– Można się pobawić i zrobić to z dużej piersi kurczaka, albo piersi indyka – warkoczyki. Kroimy w takie dłuższe słupki, marynujemy to mięso, pleciemy warkoczyki, spinamy wykałaczkami, to już podany taki warkoczyk bardzo ładnie wygląda i świadczy o umiejętnościach osoby, która to przyrządza.

Więcej porad naszego eksperta w piątkowej audycji ‘Radiowy przepis na grilla’ na antenie RDN Małopolska i RDN Nowy Sącz o godz. 13.10.

Tradycyjnie na koniec audycji pytanie konkursowe, poprawną odpowiedź nagradzamy nagrodami.

Audycje 'Radiowy Przepis na grilla’ można odsłuchać TUTAJ

Exit mobile version