Chcesz zrzucić na wiosnę kilka zbędnych kilogramów? Zrób to z głową, rozsądnie i powoli – apelują specjaliści.
– Dieta nie oznacza wyrzeczeń i rezygnacji ze wszystkiego, co do tej pory lubiliśmy jeść – mówiła w programie Bez Skierowania Agnieszka Kułaga, dietetyk kliniczny i sportowy.
Na antenie RDN zwracała uwagę, że wystarczy odpowiednio zbilansować posiłki, by jeść to co się lubi a przy okazji chudnąć…
– Jeżeli jesteśmy w stanie tak stworzyć nasz plan, że znajdzie się w nim miejsce, 10-20% na te nasze ulubione przekąski to my z niczego nie musimy rezygnować.
Jeżeli do tego dołożymy jeszcze aktywność fizyczną, około 45 minut dziennie, to efekt murowany! Do urlopu zdążymy pozbyć się oponki z brzucha i nadmiaru tkanki tłuszczowej z bioder – zapewniła na antenie RDN Agnieszka Kułaga.