„Poznaj Dobrą Żywność” – Zakład Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego Stoczek Łukowski

szarlotka

Znak jakości Poznaj Dobrą Żywność otrzymał Zakład Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego Stoczek Natura w Stoczku Łukowskim,

Nasza firma – Stoczek Natura znajduje się w Stoczku Łukowskim, w województwie lubelskim. To Zakład z wieloletnią tradycją. W przyszłym roku będziemy celebrować 50 lat naszego istnienia na rynku spożywczym. Myślę, że jest to bardzo duży staż, będący wyznacznikiem naszego istnienia. Zawsze stoimy frontem do konsumenta.

 

Jesteśmy producentem dań gotowych, dżemów i różnych przetworów owocowych. Przede wszystkim wytwarzamy dania gotowe. W tej dziedzinie jesteśmy fachowcami. Nie tylko klienci jednostkowi ale także duże sieci, z którymi współpracujemy doceniają nasze walory i fachowość. O jakości naszych produktów świadczy fakt, że zawsze staramy się selekcjonować naszych dostawców pod względem jakości produktów. Staramy się również wybierać polskich dostawców, z uwagi na to, że przetwarzamy płody rolne. Mamy już stałych dostawców owoców i warzyw, zlokalizowanych w kraju, dlatego starając się o uzyskanie znaku Poznaj Dobrą Żywność zwróciliśmy szczególną uwagę na to, że  jest to znak, który wspiera walory regionalne i lokalne. Nie tylko reprezentujemy swoją firmę, ale całe gro dostawców, którzy dostarczają nam swoje produkty celem dalszego przetworzenia. Certyfikat „Poznaj Dobrą Żywność” uzyskaliśmy na flaki po zamojsku i na gołąbki w sosie pomidorowym. Flaki zamojskie to sztandarowy produkt, cechujący się dużym wolumenem sprzedaży i dużym zainteresowaniem klientów. Jest to produkt tradycyjny, bez wzmacniaczy smaku i barwników. Nasze produkty są więc stricte naturalne, zdrowe, wpisujące się w naszą regionalną dietę, do produkcji których wykorzystujemy ściśle wyselekcjonowane surowce u naszych wieloletnich dostawców. Polecamy je wszystkim, życząc smacznego!

SZARLOTKA z pianką

Przepis poleca Grupa Producentów Owoców Firma GALSTER Sp. z o.o

Składniki:

Ciasto:

cukru · 1 kostka masła · 3 – 4 łyżki gęstej śmietany

pieczenia

Nadzienie:

rodzynek

cukru pudru

Sposób przygotowania:

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać masło prosto z lodówki, posiekać. Żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę zmiksować i dodać do posiekanego ciasta, wyrobić ciasto szybko. Ciasto podzielić na 2 części (2/3 i 1/3), większą schować do lodówki, mniejszą do zamrażarki. Obrane jabłka posiekać, podlać wrzątkiem i dusić na małym ogniu, gdy się rozpadną dodać cukier, cynamon i rodzynki, ewentualnie skórkę z cytryny, wymieszać, zdjąć z ognia i wystawić. Ciasto rozwałkować na blachę i boki, wylać schłodzoną masę jabłkową i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20-25 min. Ubić białka ze szczyptą soli, dodać cukier puder, przełożyć na blachę. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta, piec jeszcze 15 min. w 200 °C.

 

„Poznaj Dobrą Żywność”, czyli Radiowy Poradnik Kulinarny

Audycja powstała we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi realizującym program „Poznaj Dobrą Żywność”.

Ten i inne programy cyklu dostępne są w Internecie w serwisach: podlasie24.pl, KRDP.fm, fiat.fm, rdn.pl, doxa.fm, radioglos.pl

Exit mobile version