Konserwanty i barwniki nas zabijaja! (25.04.17r.)

W ciagu roku z jedzeniem pochlaniamy kilka kilogramów chemii- alarmuja specjalisci i przestrzegaja, ze na skutek zlego odzywiania spadnie nasza odpornosc, bedziemy tyc i chorowac. Otylosc, cukrzyca, rak jelita grubego to tylko niektóre zagrozenia.

Pólki z zywnoscia warto zatem potraktowac jak dzial chemiczny -powiedziala w programie Bez Skierowania lekarz Magdalena Pasadyn, ekspert ds. profilaktyki zdrowia. –Niestety produkty dla dzieci tez maja ogromna ilosc konserwantów, cukru, syropu glukozowo-fruktozowego. To sa takze chipsy, zelki, herbatniki, slone przekaski czy bombonierki. To sa tez wedliny przetworzone czy mieso-dodaje.

Magdalena Pasadyn radzi aby zawsze czytac etykiety i wybierac te produkty gdzie lista konserwantów czyli slynnej juz litery 'E’ jest jak najkrótsza.

Posluchaj rozmowy cz.1

Posluchaj rozmowy cz.2

Exit mobile version