Na co dobra jest mieta, kiedy warto siegnac po melise, w jakich schorzeniach nieoceniona jest morwa biala czy olej z czarnuszki siewnej albo korzen piwonii bialej?
Okazuje sie, ze coraz czesciej i coraz chetniej wracamy do natury. Choc ziola obecne sa w naszej kuchni od zawsze. Przeciez zwlaszcza o tej porze roku czesto siegamy po cynamon czy gozdziki, bo rozgrzewaja. Gdy mamy problemy zoladkowe chetnie pijemy napar z miety, gdy nie mozemy spac parzymy melise, albo kawe – gdy chcemy postawic sie na nogi. Kiedy mamy problem z wypadajacymi wlosami to nieodzowna staje sie pokrzywa czy skrzyp polny. Zilami ratujemy sie tez przy tradziku i wtedy kiedy chcemy zrzucic kilka zbednych kilogramów. Na co jeszcze dobre sa ziola, czy ich stosowanie jest bezpieczne, czy mozna je laczyc z lekarstwami- o tym w audycji Bez skierowania mówila dietetyk Agnieszka Kubala, która zajmuje sie ziololecznictwem.
Posluchaj rozmowy cz.1
Posluchaj rozmowy cz.2