Dobrze smakuje i doskonale dziala na nasz organizm. Miód, bo o nim mowa wspomaga nie tylko walke z przeziebieniem, ale tez chorobami serca, ukladu krwionosnego, a nawet wrzodami zoladka.
Pszczelarz Tadeusz Malik, który byl gosciem programu 'Bez skierowania’ w Radiu RDN podpowiada w jaki sposób stosowac miód zeby mial jak najwiecej wlasciwosci leczniczych. – Miód najlepiej jesc bezposrednio ze sloika, wystarczy pól lyzeczki rano i wieczorem zeby zachowac zdrowie i dobre samopoczucie-przekonuje pszczelarz z Luslawic.
Tadeusz Malik radzi takze slodzic kawe czy herbate miodem, bo jest znacznie cenniejszy niz cukier. Prawie 100 % cukru to niezdrowa sacharoza, natomiast w miodzie 80% skladu to glukoza i fruktoza wchlaniane do krwi bez procesu trawienia. Pszczelarz zwraca jednak uwage, ze miodu nie wolno dodawac do wrzatku, bo wówczas traci wszystkie prozdrowotne wlasciwosci.
Posluchaj rozmowy cz.1
Posluchaj rozmowy cz.2