Odporność warto budować naturalnymi sposobami – zachęca Elżbieta Teper. Kulinarny ekspert radiowy podpowiada, by w kuchni, szczególnie jesienią, częściej sięgać po rozgrzewające przyprawy.
– Imbir, kapitalna przyprawa do mięs, do gulaszy podbija smak. Trzeba się zastanowić, że jeżeli to pomaga w innych krajach na kaszel, na krążenie, na przemianę materii. Następną przyprawą będzie kurkuma, która również wspomaga układ odpornościowy.
Do kawy czy herbaty możemy dodać kardamon, kurkumę czy cynamon, które również wzmacniają odporność i rozgrzewają. W napojach świetnie sprawdzą się także anyż czy goździki.
Więcej na ten temat będzie w piątkowej (8.11) audycji ‘Cztery pory gotowania’ na antenie RDN Małopolska i RDN Nowy Sącz o godz. 13.10.
Więcej audycji TUTAJ.


![Brama Miasta ma być nową wizytówką Nowego Sącza. Co na to mieszkańcy? [ZDJĘCIA] 3 wizualizacja](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/1-350x250.jpg)

![Przetarg na basen, modernizacje dróg i budowa oczyszczalni. Gmina Grybów chce w nowym roku wydać na inwestycje ponad 46 mln złotych [WIDEO] 5 Migacz](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/Migacz-350x250.jpg)






![Limanowa: Od nowego roku wzrosną opłaty za wywóz śmieci [WIDEO] 12 Jolanta Juszkiewicz](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/Jolanta_Juszkiewicz-120x86.jpg)


