Odporność warto budować naturalnymi sposobami – zachęca Elżbieta Teper. Kulinarny ekspert radiowy podpowiada, by w kuchni, szczególnie jesienią, częściej sięgać po rozgrzewające przyprawy.
– Imbir, kapitalna przyprawa do mięs, do gulaszy podbija smak. Trzeba się zastanowić, że jeżeli to pomaga w innych krajach na kaszel, na krążenie, na przemianę materii. Następną przyprawą będzie kurkuma, która również wspomaga układ odpornościowy.
Do kawy czy herbaty możemy dodać kardamon, kurkumę czy cynamon, które również wzmacniają odporność i rozgrzewają. W napojach świetnie sprawdzą się także anyż czy goździki.
Więcej na ten temat będzie w piątkowej (8.11) audycji ‘Cztery pory gotowania’ na antenie RDN Małopolska i RDN Nowy Sącz o godz. 13.10.
Więcej audycji TUTAJ.

![50-lecie Karczmy u Walusia w Krościenku nad Dunajcem [ARTYKUŁ SPONSOROWANY] 2 karczma u walusia](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/karczma_u_walusia-350x250.jpg)
![Tragedia w Ropie. Nie żyje 80-letnia kobieta, która miała zostać postrzelona [ZDJĘCIA] 3 fot. halogorlice.info](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/postrzelenie_ropa5-350x250.jpg)
![Gorące przywitanie mistrzyń cheerleadingu w Nowym Sączu [WIDEO] 4 cheerleadarki](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/cheerleadarki-350x250.jpg)



![Co dalej z ceną za wodę i ścieki? Sądeckie Wodociągi pracują nad nową taryfą [WIDEO] 8 Szczecina](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/Szczecina-350x250.jpg)

![50-lecie Karczmy u Walusia w Krościenku nad Dunajcem [ARTYKUŁ SPONSOROWANY] 10 karczma u walusia](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/karczma_u_walusia-120x86.jpg)




