Zobacz zdjęcia
Ptyś z kremem pâtissière w wykonaniu tarnowskiej uczennicy skradł serca jury prestiżowego ogólnopolskiego konkursu SkillsPoland 2024 – teraz przepis poznają słuchacze RDN Małopolska.Uczennica 5 klasy Zespołu Szkół Ekonomiczno-Ogrodniczych w Tarnowie Weronika Miłek wywalczyła drugie miejsce i tym samym wywalczyła przepustkę do krajowego finału.
Jak przyznała na antenie RDN Małopolska, zadanie nie było proste.
– To była metoda prób i błędów, żeby ciasta było na tyle, żeby wyszło z niego 15 sztuk i każdy z kremem, żeby ważył po te 50 do 60 gram. Był stres, były myśli, że mogę nie zdążyć, ale na szczęście się udało. Miałam 3 godziny na mono porcje i 2 godziny na ptysie.
W sobotnim programie Gotuj z RDN słuchacze będą mogli poznać przepis na smakołyki, które pozwoliły Weronice Miłek zakwalifikować się do krajowego finału SkillsPoland 2024.
Weronika Miłek w Poznaniu konkurowała z 12 najlepszymi adeptami sztuki cukierniczej z całej Polski.
Cukierniczki z Tarnowa jadą na WorldSkills. Przygotowanie idealnego deseru ćwiczą od tygodnia




![Prezydenci Nowego Sącza z oświadczeniem na temat zarzutów prokuratorskich [WIDEO] 5 konferencja prezydent ns zarzuty](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/10/konferencja_prezydent_ns_zarzuty-350x250.jpg)





![Kto będzie nowym trenerem Sandecji Nowy Sącz? Wśród kandydatów były trener Korony Kielce [WIDEO] 11 arkadiusz aleksander studio](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/10/arkadiusz_aleksander_studio-120x86.jpg)
![Dekanalni asystenci Akcji Katolickiej Diecezji Tarnowskiej spotkali się w Tarnowie [09.10.2025] 12 bt IMG 4029](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/10/bt_IMG_4029-120x86.jpg)


