Prezentacje sommeliera Bartosza Wilczyńskiego, degustacja serów, potrawy regionalne i kiełbaski z grilla. To wszystko czekać będzie w niedzielę, 12 maja na uczestników otwarcia sezonu enoturystycznego pod nazwą 'Eno-Majówka na Kokoczu’.
Podczas wydarzenia nie zabraknie prezentacji produktów z winnic i regionalnych przysmaków oraz występów zespołów ludowych.
Organizatorami wydarzenia są Koło Gospodyń Wiejskich w Lubczy, Centrum Kultury w Ryglicach oraz Winnica Piwnice Antoniego i OSP w Lubczy.
'Eno-Majówka na Kokoczu’ odbędzie się w niedzielę 12 maja. Początek o 14:00.
Radio RDN Małopolska patronuje temu wydarzaniu.


![Żywa Szopka w Żeleźnikowej Wielkiej ruszy w Boże Narodzenie [ROZMOWA] 3 zywa szopka zeleznikowa](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/zywa_szopka_zeleznikowa-350x250.jpg)







![Żywa Szopka w Żeleźnikowej Wielkiej ruszy w Boże Narodzenie [ROZMOWA] 11 zywa szopka zeleznikowa](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/zywa_szopka_zeleznikowa-120x86.jpg)




