Degustacje zup i tradycyjnych wędlin, pisankowe warsztaty oraz konkursy. Tak zapowiada się kolejna, wielkanocna odsłona Targu Regionalnego. Tym razem odbywać się będzie ona w ramach projektu 'Małopolski koszyczek’.
Jak mówi prezes Tarnowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego Sławomir Pater, wielkanocna edycja Targu zapowiada się bardzo smacznie.
– Podczas trwania marcowej edycji Targu Regionalnego zorganizowane zostanie specjalne wydarzenie, na które złożą się degustacje i warsztaty. Będziemy mogli degustować dwie małopolskie zupy wpisane na listę produktów tradycyjnych, to jest krzonówkę i zoproskę. Zupy przygotuje dla nas Koło Gospodyń Wiejskich w Joninach. Do degustacji będą również tradycyjne wędliny wpisane również na listę produktów tradycyjnych to jest szynka Podstolego oraz kiełbasa Wiejska z Podstolic. Tutaj degustację przygotuje producent tych wędlin.
Dodatkowo odbędą się warsztaty wykonywania ażurowych pisanek oraz konkurs wiedzy o małopolskich tradycjach kulinarnych i wielkanocnych oraz konkurs dla na ozdobę wielkanocną.
Wydarzenie odbędzie się w niedzielę 24 marca między 09:00 a 14:00 przy ul. Giełdowej 15. Wstęp wolny.



![Wyjątkowe ozdoby świąteczne i naturalna żywność. Warto być na Wielkim Jarmarku Bożonarodzeniowym [ZDJĘCIA] 4 jarmark 2025 galeria](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/jarmark_2025_galeria-350x250.jpg)

![Integracja, tolerancja i uczenie wrażliwości. Europejski Tydzień Autyzmu w Nowym Sączu [ZDJĘCIA] 6 MOK 1](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/MOK-1-350x250.jpg)





![Nowy Sącz pamięta o Władysławie Iwańskiej. Odsłonięto tablicę [ZDJĘCIA] 12 wladyslawa iwanska tablica 8](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/wladyslawa_iwanska_tablica-8-120x86.jpg)


