Kiszonki, zakwasy, octy żywe, oleje królować będą na kolejnej odsłonie Targu Regionalnego. Tematem przewodnim wydarzenia będzie rola produktów fermentowanych w diecie seniora.
Jak mówi Katarzyna Pasula z Tarnowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego, spożywanie kiszonek, zakwasów czy octów żywych wpływa na prawidłowe ukształtowanie układu nerwowego i odpornościowego w każdym wieku a szczególnie u seniorów.
– Od godziny 9:00 do 13:00 odbywają się degustacje i tutaj mamy wystawców, którzy będą z kiszonkami, zakwasami, potrawami z tych właśnie kiszonych warzyw, będą octy żywe, będzie kiszony barszcz, będą oleje tłoczone na zimno to też jest taka fajna forma wspierania układu odpornościowego, ponieważ musimy mieć świadomość, że tłuszcze są niezbędne w naszej diecie, ale te tłuszcze nienasycone. Co jeszcze? Odbędą się również prelekcje na temat tej kuchni fermentowanej.
Targ Regionalny odbędzie się w niedzielę, 24 września przy ul. Giełdowej 15 w Tarnowie. Organizatorem wydarzenia jest Tarnowska Agencja Rozwoju Regionalnego.




![50-lecie Karczmy u Walusia w Krościenku nad Dunajcem [ARTYKUŁ SPONSOROWANY] 5 karczma u walusia](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/karczma_u_walusia-350x250.jpg)
![Tragedia w Ropie. Nie żyje 80-letnia kobieta, która miała zostać postrzelona [ZDJĘCIA] 6 fot. halogorlice.info](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/postrzelenie_ropa5-350x250.jpg)
![Gorące przywitanie mistrzyń cheerleadingu w Nowym Sączu [WIDEO] 7 cheerleadarki](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/cheerleadarki-350x250.jpg)





!["To punkt wskazujący właściwą drogę i relację do Chrystusa". Konsekracja nowego ołtarza w kościele św. Andrzeja Apostoła w Polnej [ZDJĘCIA] 13 konsekracja 1](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/konsekracja-1-120x86.jpg)


