Kołoc drożdżowy z syrem Babci Węglowej oraz Chleb Siedliszowski upieczone przez Krzysztofa Ryndaka z Siedliszowic zdobyły uznanie jury ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy 'Master Baker”, który odbył się podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA 2021 w Poznaniu.
Mieszkaniec Siedliszowic zdobył pierwsze miejsce w swojej kategorii i tytuł Master Baker, piekąc na żywo w finale swoje smakołyki. Jury doceniło nie tylko ich smak i wygląd, ale także zachowanie tradycyjnej receptury.
Biorący udział w konkursie 'Master Baker’ piekarze profesjonalni oraz pasjonaci-amatorzy, mieli w swoich kategoriach upiec chleb, bułki lub ciasto drożdżowe. Profesjonalni jurorzy oceniali m. in. smak, aromat, sposób wykonania oraz stopień zgodności z tradycyjnym przepisem.







![Co dalej z tzw. sądeczanką? Kolejne decyzje mogą zapaść 8 grudnia [WIDEO] 8 Adam Wolak](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/Adam_Wolak-350x250.jpg)


![Po świątecznym weekendzie będą zamknięte dwie powiatówki [MAPA UTRUDNIEŃ] 11 kruzlowa](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/10/kruzlowa-120x86.jpg)



