Kołoc drożdżowy z syrem Babci Węglowej oraz Chleb Siedliszowski upieczone przez Krzysztofa Ryndaka z Siedliszowic zdobyły uznanie jury ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy 'Master Baker”, który odbył się podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA 2021 w Poznaniu.
Mieszkaniec Siedliszowic zdobył pierwsze miejsce w swojej kategorii i tytuł Master Baker, piekąc na żywo w finale swoje smakołyki. Jury doceniło nie tylko ich smak i wygląd, ale także zachowanie tradycyjnej receptury.
Biorący udział w konkursie 'Master Baker’ piekarze profesjonalni oraz pasjonaci-amatorzy, mieli w swoich kategoriach upiec chleb, bułki lub ciasto drożdżowe. Profesjonalni jurorzy oceniali m. in. smak, aromat, sposób wykonania oraz stopień zgodności z tradycyjnym przepisem.


![Brama Miasta ma być nową wizytówką Nowego Sącza. Co na to mieszkańcy? [ZDJĘCIA] 3 wizualizacja](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/1-350x250.jpg)

![Przetarg na basen, modernizacje dróg i budowa oczyszczalni. Gmina Grybów chce w nowym roku wydać na inwestycje ponad 46 mln złotych [WIDEO] 5 Migacz](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/Migacz-350x250.jpg)









