Kołoc drożdżowy z syrem Babci Węglowej oraz Chleb Siedliszowski upieczone przez Krzysztofa Ryndaka z Siedliszowic zdobyły uznanie jury ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy 'Master Baker”, który odbył się podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA 2021 w Poznaniu.
Mieszkaniec Siedliszowic zdobył pierwsze miejsce w swojej kategorii i tytuł Master Baker, piekąc na żywo w finale swoje smakołyki. Jury doceniło nie tylko ich smak i wygląd, ale także zachowanie tradycyjnej receptury.
Biorący udział w konkursie 'Master Baker’ piekarze profesjonalni oraz pasjonaci-amatorzy, mieli w swoich kategoriach upiec chleb, bułki lub ciasto drożdżowe. Profesjonalni jurorzy oceniali m. in. smak, aromat, sposób wykonania oraz stopień zgodności z tradycyjnym przepisem.





![ZSP nr 7 stawia na widoczność i bezpieczeństwo – kreatywna edukacja w praktyce [ZDJĘCIA] 6 odblaski](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/odblaski-350x250.jpg)
![Wyciągi w Szczawniku jednak powstaną? Gmina Muszyna informuje o naukowym dokumencie [WIDEO] 7 Golba](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/Golba-350x250.jpg)







