Kołoc drożdżowy z syrem Babci Węglowej oraz Chleb Siedliszowski upieczone przez Krzysztofa Ryndaka z Siedliszowic zdobyły uznanie jury ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy 'Master Baker”, który odbył się podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA 2021 w Poznaniu.
Mieszkaniec Siedliszowic zdobył pierwsze miejsce w swojej kategorii i tytuł Master Baker, piekąc na żywo w finale swoje smakołyki. Jury doceniło nie tylko ich smak i wygląd, ale także zachowanie tradycyjnej receptury.
Biorący udział w konkursie 'Master Baker’ piekarze profesjonalni oraz pasjonaci-amatorzy, mieli w swoich kategoriach upiec chleb, bułki lub ciasto drożdżowe. Profesjonalni jurorzy oceniali m. in. smak, aromat, sposób wykonania oraz stopień zgodności z tradycyjnym przepisem.






![Nowy wiadukt nad Węgierską gotowy. Jedni się cieszą, inni obawiają dużej liczby pociągów i ciężarówek [ZDJĘCIA, WIDEO] 7 wegierska 4](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/wegierska-4-350x250.jpg)

![Pożegnali garnitury. Alumni trzeciego roku mają już sutanny [ZDJĘCIA] 9 IMG 5192](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/IMG_5192-350x250.jpg)

![Były tańce, śpiew i pokaz mody - seniorzy z Wojnicza pokazują, jak się bawić [ZDJĘCIA] 11 IMG 1335](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/IMG_1335-120x86.jpg)

![Był społecznikiem i filantropem. Tak wygląda jego grób. Mieszkańcy chcą go odnowić [ZDJĘCIA] 13 fot. Gmina Stary Sącz](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/11/nagrobek_stary_sacz-120x86.jpg)

