Kołoc drożdżowy z syrem Babci Węglowej oraz Chleb Siedliszowski upieczone przez Krzysztofa Ryndaka z Siedliszowic zdobyły uznanie jury ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy 'Master Baker”, który odbył się podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA 2021 w Poznaniu.
Mieszkaniec Siedliszowic zdobył pierwsze miejsce w swojej kategorii i tytuł Master Baker, piekąc na żywo w finale swoje smakołyki. Jury doceniło nie tylko ich smak i wygląd, ale także zachowanie tradycyjnej receptury.
Biorący udział w konkursie 'Master Baker’ piekarze profesjonalni oraz pasjonaci-amatorzy, mieli w swoich kategoriach upiec chleb, bułki lub ciasto drożdżowe. Profesjonalni jurorzy oceniali m. in. smak, aromat, sposób wykonania oraz stopień zgodności z tradycyjnym przepisem.









![Świąteczna atmosfera w Galerii Żabno. Mieszkańcy tłumnie ruszyli na Jarmark Bożonarodzeniowy [20.12.2025] 10 aa IMG 5770 bb](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/aa_IMG_5770_bb-120x86.jpg)

![Nowy Sącz: Siostry Felicjanki służą Bogu i ludziom. To u nich jest Okno Życia [ROZMOWA] 12 felicjanki okno zycia](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/felicjanki_okno_zycia-120x86.jpg)


