Kołoc drożdżowy z syrem Babci Węglowej oraz Chleb Siedliszowski upieczone przez Krzysztofa Ryndaka z Siedliszowic zdobyły uznanie jury ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy 'Master Baker”, który odbył się podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA 2021 w Poznaniu.
Mieszkaniec Siedliszowic zdobył pierwsze miejsce w swojej kategorii i tytuł Master Baker, piekąc na żywo w finale swoje smakołyki. Jury doceniło nie tylko ich smak i wygląd, ale także zachowanie tradycyjnej receptury.
Biorący udział w konkursie 'Master Baker’ piekarze profesjonalni oraz pasjonaci-amatorzy, mieli w swoich kategoriach upiec chleb, bułki lub ciasto drożdżowe. Profesjonalni jurorzy oceniali m. in. smak, aromat, sposób wykonania oraz stopień zgodności z tradycyjnym przepisem.







![Ruszył przetarg na projekt i budowę obwodnicy Limanowej [ZDJĘCIA] 8 fot. GDDKiA](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/13-Limanowa-ul.-Kosciuszki-350x250.jpg)



![Wyjątkowe ozdoby świąteczne i naturalna żywność. Warto być na Wielkim Jarmarku Bożonarodzeniowym [ZDJĘCIA] 12 jarmark 2025 galeria](https://rdn.pl/wp-content/uploads/2025/12/jarmark_2025_galeria-120x86.jpg)


