Mielec: Kuchnie szpitalną zastąpi catering?

Starosta chce zrezygnować z kuchni szpitalnej – uważa Ewa Korpanty, była już dyrektor mieleckiego szpitala. O swoich obawach napisała w oświadczeniu, w którym krytykuje działania starosty, Zbigniewa Tymuły, dotyczące szpitala w Mielcu. Ten odpiera zarzuty i zapewnia, że nie będzie likwidacji kuchni szpitalnej.

To są słowa kłamliwe. Nie wiem skąd takie informacje. To przecież ja wyraziłem zgodę na uruchomienie kuchni szpitalnej. Jedyna rzecz do której miałem zastrzeżenia, to kwestia zatrudnienia 31 osób. Uważałam, że nie jest tam potrzebna tak duża ilość pracowników – dodaje.

Powiat zrezygnował z usług firm cateringowych po tym, jak w dwóch przetargach składały za swoje usługi zbyt  kosztowne oferty. Wewnętrzna kuchnia szpitala zaczęła działać w sierpniu ubiegłego roku.

Posłuchaj Zbigniewa Tymuły:

Anna Zboch